Sunday, April 9, 2017

Töitä on paljon ja vähän enemmän!


Sunnuntai 9.4.2017 – Buena tarde a Finlandia!
8 Päivän työputki on nyt takana ja viitenä päivänä en kerennyt edes ruokataukoa pitämään ”kahvitaukojahan täällä ei siis muutenkaan ole”. Töitä on nyt todella paljon! Meitä harjoittelijoita oli täällä keittiöllä vielä kaksi viikkoa sitten 6 ja nyt kun kolmelta loppui harjoittelu, sekä yksi lähti muualle hommiin, jäi meitä jäljelle enään kaksi! Tämä koko työmäärä onkin pitkälti kaatunut meille jäljelle jääneille harjoittelijoille.
Maanantai 3.7 päivä koostui siitä, että aamulla olin paistopisteellä paistelemassa omeletteja, kananmunia, toasteja, pieniä lettuja, churroja, ymsyms. Aamupalalla käy noin 700 henkeä, joten ”mas huevos, mas huevos / lisää munia, lisää munia!” olikin aamun lause! Hieman ennen puoltapäivää menin alakerran altaille paistopisteelle tekemään valmistelut seviisiin ”pitsat tarjolle, lihat valmiiksi, pastat esille, ranskalaiset, vartaassa olevaat kanat, jne” ja serviisiin alkaessa 12:30 alkoikin 3 tunnin rulianssi! Normaalisti meitä on ollut töissä altailla 5 henkeä ”2 paistopisteellä, 1 lämpimissä ruuissa, 2 kylmissä salaateissa” ja nyt kun harjoittelijoita ei ole niin meitä oli vain 3. Olin siis paistopisteellä yksin paistamassa kaloja, pihvejä, ranskalaisia, pitsoja, leikkaamassa kanaa ja keittämässä pastoja. Päivän aikana kävi varmasti joku 170 ihmistä syömässä, joten juomataukoakaan en kerennyt pitämään ennen viimeistä serviisin puolituntista!
Hyvinä asioina tässä kaikessa kiireessä olen pitänyt sitä, että itsellä on ollut mahdollisuus ansaita keittiössä työskentelevien työntekijöiden arvostus! Nyt on kyllä tullut sellainen tunne, että olen saanut hieman arvostusta omalle tekemiselleni muilta työntekijöiltä ja se on kyllä motivoinut huimasti! Yksikin työntekijä tuli maanantaina sanomaan serviisin jälkeen: Jere, Tu eres machina / Jere, olet kone! Kyllähän siinä hymy tuli väkisinkin! Helpolla täällä ei tuota arvostusta muilta työntekijöiltä voita! Itsellä se on vielä kovemman työn takana, kun kieli on hakusessa enkä mikään kokki ole ammatiltani!
Tulipas tälläinen työn painotteinen kirjoitelma tällä kertaa! Tänne saapui reilu viikko sitten, muutama suomalainen harjoittelijakin, joten pääsee hölöttämään suomeakin välillä!
Ainiin! Ekat tipitkin sain, kun joku turisti tunki paistopisteellä kiitokseksi vitosen kouraan!
Instagram: jerleht
Snapchat: jerleht

Auringonlaskua Lanzalla!
 Aseistus töissä! Täällä alle 100e setti!


No comments:

Post a Comment