Sunday, April 30, 2017

Täälä mä ole jo par kuukautta viättäny… (Sunnuntai 30.4.2017)

Viime viikon torstaina sain sen, minkä takia jouduin kuukauden ravaamaan erilaisissa Espanjalaisissa virastoissa, hakemassa erilaisia lappuja! Kyseessähän on siis täällä yli 3kk työskentelevälle pakollinen NIE-numero, sekä samalla hain residensian. Eli tällä hetkellä on luvat kunnossa ja olen Lanzarotelainen! Lappuja virastoon tarvittiin 6 ja lähes jokainen piti hakea eri paikasta… Laput piti olla itsellä tulostettuna ja moneen kertaan kopioituna, koska paikallisissa virastoissa ei mitään lappuja jaella. Homma oli yksinkertainen… Jollei kaikkia lappuja ollut, kuului vastauksena: ”Hasta manana eli nähdään huomenna”. Tosin yhdellä Liettualaisella kohtalotoverilla oli kaikki tarvittavat laput ja silti kuului virkailijalta edellä mainittu virke, koska ei ollut aikaa… Hänen kanssa rupateltiinkin jokunen tovi ja sainkin häneltä todella hyviä ideoita liittyen matkailuun ja uusiin kokemuksiin! Oli kyllä todellinen seikkailija-persoona! Virastoissa ravaaminen oli itselle hieman hankalaa, koska bussimatka kyseiseen ”Delegacion del Gobierno, Arrecife” paikkaan kestää 45 minuuttia ja töissäkin kun pitää käydä. Itselle haasteeksi muodostui myös kieli, koska kyseisissä virastoissa ei englantia puhuta. En ole viitsinyt aiemmin asiasta mitään kirjoittaa, koska homma otti aivoon aivan järkyttävästi! Jälkikäteen ajateltuna sitkeys palkitaan ja kaikesta oppii! Helppoa se ei tosin ollut!

Tänään oli vapaapäivä ja kävinkin Rancho Texas Lanzarote Parkissa, josta sain residencian ansiosta 6 euroa alennusta! Residencialla saa muutenkin halvemmalla esimerkiksi lentolippuja tai lauttamatkoja muille kanarian saarille, joten jotain hyötyä siitäkin on! Ensi viikon vapaille onkin jo hyvin hommaa suunniteltuna, vaikka työvuorot ovatkin suhteellisen surkeasti… Ensi viikolla olen vapailla keskiviikkona ja lauantaina… Molempiin vapaisiin pääsen iltavuorosta 22:30 ja vapaiden jälkeinen päivä alkaa heti aamulla klo: 8:00… Toivotaan, että niitä kahden päivän vapaita vielä tulevaisuudessa minullekin suotaisiin!

Ei sikkai muutaku: Hasta Luego!

Snapchat: Jerleht
Instagram: Jerleht

Tälläsen 6x10cm paperisen lapun sain...

Kilpikonnia Rancholla

Sama paikka 👌


Wednesday, April 26, 2017

Keskiviikko 26.4.2017

Viimeisestä päivityksestä on taas vierähtänyt hieman aikaa… Viikon verran olin hieman kipeänä, joten motivaatiota kirjoitella ei oikein ollut. Töissä on ollut aika pitkälti samanlaisia hommia kuin aikaisemminkin. Tosin olen päässyt illallisella jo välillä kuumallekkin puolelle (Aunque, soy siempre caliente!). Aikaisemmin olen lähinnä työskennellyt kylmällä puolella (Frio). Kuumalla puolella kiirettä piisaa, vaikka omalla vastuulla on ollut lähinnä pitsat, ranskalaiset, pastat ja showkokkaukseen tarkoitettu piste. Pitsoja saa oikein urakalla paistella, kun eilenkin taisin noin 40 pitsaa paistella. Iltavuoron porukka on kyllä aivan mahtava ja vaikka ennen vuoron alkua motivaatio olisikin välillä hakusessa, niin sen kyllä porukka aina nostaa ylös!

Tänään lähdin heti aamusta Arrecifeen, kun yksi vapaa minulle oli tähän väliin suotu! Arrecifestä vuokrasin pyörän hintaan 5e/4h, joten hinta ei päätä huimannut! Matkasin Costa Teguiseen, johon on matkaa vähän alle 10 kilometriä. Arrecifen ja Costa Teguisen välillä oli muutama paikka, joissa halusin käydä, joten senkin puolesta pyörän vuokraaminen oli hyvä vaihtoehto. Seuraava vapaa onkin sitten sunnuntaina, joten sitä odotellessa!
Matkaa seuratkaa myös seuraavista paikoista!

Snapchat: Jerleht
Instagram: Jerleht

Laivanromu Arrecifessä

Paikallista taidetta. Teos oli ison seinän kokoinen!

Monday, April 17, 2017

Maanantai 17.4.2017


Taas olisi viikko viimeisestä päivityksestä kulunut. Aika menee täällä hurjaa vauhtia (tosin töissä hitaammin kuin vapailla)! Töissä on ollut paljolti samoja hommia kuin aikaisemmin. Aamuvuorossa olin viime viikon tosin kokonaan. Aamuvuoron aamupalan työporukka on huomattavasti nihkeämpää kuin iltavuorossa ja siksi aamupalalla työskentelystä en suuremmin piittaakaan. Lisää työvoimaa ollaan töihin saatu ja ruokatauotkin ovat palautuneet, joten valoa tunnelin päässä on!
Vapaat viime viikon osalta osuivat perjantaille ja lauantaille. Perjantaina vuokrattiin neljän muun harjoittelijan kanssa auto ja kierrettiin saarta ylhäältä alas. auton vuokrauksen hinta oli 31 euroa ja kun sen jakaa viiteen osaan niin eipä siitä paljoa jää. Bensan hinta on siinä 1e/litra, joten rauhassa voi ajellakin! Vuorien välissä jyrkillä teillä ajellessa maisemat ovat kyllä aivan uskomattomat! Illalla satuttiin juuri auringonlaskun aikaan olemaan näköalapaikalla ja oli kyllä kaunista!
Lauantaina oli Fuerteventuran vuoro ja sitä kierrettiin paikallisen matkanjärjestäjän avustuksella. Bussilla kierrettiin noin 8 kaupunkia Fuerteventuralla ja aika pitkälti puolessa välissä saarta käytiin. Matka kesti 9-10 tuntia ja maksoi 42 euroa. Fuerteventura on noin kaksi kertaa Lanzaroten kokoinen saari, mutta siellä asuu vain noin 95 000 ihmistä kun Lanzarotella noin 140 000 ihmistä. Hyviä paikkoja tuli nähtyä, mutta paremmin kiertääkseen täytyy kyllä 2 päivää ja autovuokraan varautua.
Eiköhän sitä tässä jo ollut tarpeeksi asiaa tälle kertaan! Matkaa voi seurata myös alla mainituista sosiaalisen median kanavista!
Instagram: Jerleht
Snapchat: Jerleht
El Golfo
 Mirador de Guinate
 Minä ja Pargue Natural Corraleijo, Fuerteventura

Sunday, April 9, 2017

Töitä on paljon ja vähän enemmän!


Sunnuntai 9.4.2017 – Buena tarde a Finlandia!
8 Päivän työputki on nyt takana ja viitenä päivänä en kerennyt edes ruokataukoa pitämään ”kahvitaukojahan täällä ei siis muutenkaan ole”. Töitä on nyt todella paljon! Meitä harjoittelijoita oli täällä keittiöllä vielä kaksi viikkoa sitten 6 ja nyt kun kolmelta loppui harjoittelu, sekä yksi lähti muualle hommiin, jäi meitä jäljelle enään kaksi! Tämä koko työmäärä onkin pitkälti kaatunut meille jäljelle jääneille harjoittelijoille.
Maanantai 3.7 päivä koostui siitä, että aamulla olin paistopisteellä paistelemassa omeletteja, kananmunia, toasteja, pieniä lettuja, churroja, ymsyms. Aamupalalla käy noin 700 henkeä, joten ”mas huevos, mas huevos / lisää munia, lisää munia!” olikin aamun lause! Hieman ennen puoltapäivää menin alakerran altaille paistopisteelle tekemään valmistelut seviisiin ”pitsat tarjolle, lihat valmiiksi, pastat esille, ranskalaiset, vartaassa olevaat kanat, jne” ja serviisiin alkaessa 12:30 alkoikin 3 tunnin rulianssi! Normaalisti meitä on ollut töissä altailla 5 henkeä ”2 paistopisteellä, 1 lämpimissä ruuissa, 2 kylmissä salaateissa” ja nyt kun harjoittelijoita ei ole niin meitä oli vain 3. Olin siis paistopisteellä yksin paistamassa kaloja, pihvejä, ranskalaisia, pitsoja, leikkaamassa kanaa ja keittämässä pastoja. Päivän aikana kävi varmasti joku 170 ihmistä syömässä, joten juomataukoakaan en kerennyt pitämään ennen viimeistä serviisin puolituntista!
Hyvinä asioina tässä kaikessa kiireessä olen pitänyt sitä, että itsellä on ollut mahdollisuus ansaita keittiössä työskentelevien työntekijöiden arvostus! Nyt on kyllä tullut sellainen tunne, että olen saanut hieman arvostusta omalle tekemiselleni muilta työntekijöiltä ja se on kyllä motivoinut huimasti! Yksikin työntekijä tuli maanantaina sanomaan serviisin jälkeen: Jere, Tu eres machina / Jere, olet kone! Kyllähän siinä hymy tuli väkisinkin! Helpolla täällä ei tuota arvostusta muilta työntekijöiltä voita! Itsellä se on vielä kovemman työn takana, kun kieli on hakusessa enkä mikään kokki ole ammatiltani!
Tulipas tälläinen työn painotteinen kirjoitelma tällä kertaa! Tänne saapui reilu viikko sitten, muutama suomalainen harjoittelijakin, joten pääsee hölöttämään suomeakin välillä!
Ainiin! Ekat tipitkin sain, kun joku turisti tunki paistopisteellä kiitokseksi vitosen kouraan!
Instagram: jerleht
Snapchat: jerleht

Auringonlaskua Lanzalla!
 Aseistus töissä! Täällä alle 100e setti!


Saturday, April 1, 2017

Lauantai 1.4.2017


Sitä olisi sitten kuukausi jo täällä vietetty! Iskä oli täällä viikon lomalla tuossa 4 kilometrin päässä ja siellä vapaat vietinkin, kun niitä peräti kolme sain huonolla espanjalla pomolta kyseltyä. Oli älyttömän mukava puhua suomea pitkästä aikaa ihan livenä!
Reilu viikko sitten perjantaina tarkoituksena oli lähteä käymään tuossa vähän matkan päässä (4km) Playa Guemadalla, mutta päätinkin siitä vähän matkaa jatkaa ja lopulta olin kävellyt rantaa pitkin 7 tuntia ja noin 30km Playa Papagayon kautta Playa Blancalle! Takaisin otin kyllä bussin! Illalla oli vielä yhden harjoittelijan synttärit ja sieltä sitten jatkettiin porukalla yöklubille ja takaisin olin hotellilla noin 5:30. Seuraava päivä töissä oli kyllä suhteellisen väsynyttä meininkiä!
Töissä on tehty suhteellisen paljon samoja asioita kuin aikaisemminkin. Espanjan kieli on kyllä ottanut parantunut huomattavasti ja töissä jo ymmärrän todella paljon! Yksikin kokki sanoi, että sähän tajuat ja puhutkin jo vähän espanjaa!

Instagram: Jerleht
Snapchat: Jerleht

Playa Quemada

Jostain Playa Quemadan ja Playa Papagayon välistä

Playa Papagayo