Friday, August 4, 2017

Perjantain 4.8.2017 (Se oli siinä sitten)

Työharjoittelu hotelli Costa Calerossa on nyt takana ja viisi kuukautta Lanzarotella vietetty. Ajattelin, että loppua kohden homma rauhoittuisi hiukan ja saisi rennommin työskennellä. Loppuun asti väännettiin kuitenkin aivan täysillä (No pasa nada). Viimeisenä päivänä eli maanantaina oli häät 80 henkilölle ja työskentelin siellä kylmällä puolella vakituisen työntekijän: Kelvinin kanssa. Paljon pientä näprättävää, koska salaatit tarjoiltiin pieninä annoksina tyylillä: keittiön tervehdys! Yhdeksän ja puoli tuntia tuli päivälle pituutta ja päivä kruunattiinkin nauttimalla muutama olut. Tiistai ja keskiviikkona yritinkin sitten käydä kaikki ihmiset läpi ja morottaa vielä viimeistä kertaa (näillä näkymin). Todella innostavan porukan kanssa oli kunnia työskennellä ja haikeata kaikille ihmisille hyvästit sanoa! Muiden harjoittelijoiden kanssa oli sama tilanne ja hyvästejä jäteltiin muutaman kerrankin (Melkein tuli tippa linssiin)! Maanantaina illalla suunnattiin vielä lähes kaikkien harjoittelijoiden kanssa yöllä rannikolle ja vietettiin siellä ”viimeinen yhteinen ilta”. Oli älyttömän hienoa, että meitä saapui paikalle noin 15 vaikka osa työskentelikin seuraavana aamuna kahdeksalta. Keskiviikkona 2.8 lensinkin sitten Barcelonaan ja vietin siellä muutaman päivän! Nyt istun lentokoneessa suuntana Helsinki, jonka jälkeen junaan ja kohti Seinäjokea!
Kokemuksena harjoittelu ulkomailla on ollut aivan järkyttävän hieno ja olen saanut tutustua todella mahtaviin persooniin! Samalla olen saanut matkailla ja nähdä toinen toistaan mahtavampia paikkoja. Todellakin voin suositella kaikille harjoittelua ulkomailla. Se opettaa ja kasvattaa varmasti!
Iso kiitos kaikille jotka tätä blogia ovat lukeneet tai tulevat lukemaan!
Lisää tarinoita ja kuvia matkasta löytyy myös Instagramista: Jerleht
 









 

Sunday, July 23, 2017

Sunnuntai 23.7.2017 (Vähiin käy ennen kuin loppuu)

Viimeistä kymmentä päivää tällä saarella vietetään ja kohta saa tosiaan ruveta miettimään pakkaamista. Lento Lanzarotelta Barcelonaan lähtee toinen elokuuta kello 15:45. Huoneen joudun luovuttamaan jo 8:30 aamulla, koska uudet harjoittelijat tulevat tähän huoneeseen samana päivänä. Hieman pitkä odotusaikahan tuossa on, mutta ystäväni Davis viettää vapaataan myös silloin ja suunniteltiinkin vähän ohjelmaa viimeiselle päivälle. Barcelonassa vietän yhden täyden päivän ja neljäs elokuuta lento Helsinkiin lähtee aamulla 6:45! Paljon on Barcelonassa nähtävää ja millään en kerkeä kaikkea käymään läpi! Tässä väkisinkin rupeaa mieli suuntautumaan jo Suomeen ja tuleviin hommiin siellä! Muutamat päivät töissä täällä ja sitten todella pienen loman kautta Suomeen töihin!

Tällä viikolla vapaat olivat jälleen tiistaina ja keskiviikkona. Suunnittelimmekin reissun saaren pohjoisosaan ja siellä sijaitseviin nähtävyyksiin. Minä, Davis, Stavros, Monta, Miroslawa, Kim, Monika ja Ilze oli kokoonpano kyseisellä roadtripillä! Aamulla suuntasimme Cesar Manriquen suunnitteleman talon (Lagomar) jälkeen ylös Risco de Famaralle ja siellä sijaitseville luolille (Cueva De Las Cabras). Sieltä matka jatkui Orzolan valkoisten rantojen kautta Punta Mujereksen luonnonaltaalle. Viimeisenä kävimme Charco Del Palon kylässä katsomassa rannikolla sijaitsevia pieniä luolia. Illan vietimmekin sitten rannalla löhöillen ja aurinkoa ottaen! Kaikkiaan todella hyvä reissu jälleen, vaikka suurimman osan noista paikoista olin jo ennen nähnyt!

Siis… Kohti viimeisiä haasteita täällä!

Seuratkaa reissua myös näistä mestoista!
Instagram: Jerleht

Snapchat: Jerleht 

Caleta del Mojon Blanco, Orzola

Piscina Natural Las Rosas, Punta Mujeres

Charco Del Palo

El Bosquecillo, Risco De Famara

Cueva De Las Cabras, Risco De Famara

Lagomar, Nazaret

Monday, July 17, 2017

Maanantai 17.7.2017

Edellisellä viikolla työskentelin tapahtumissa kolmena päivänä ja päivät venyivätkin 9-10 tuntisiksi. Työskentely kuitenkin on hieman erilaista kuin buffetissa työskentely, joten se oli mukavaa vaihtelua. Ensimmäisenä päivänä eli perjantaina tarjoilu oli 70 henkilölle, lauantaina 150 henkilölle ja sunnuntaina 70. Perjantai ja lauantai olivat tarjoiluja lautasannoksina, joten hommaa, sekä pientä näpertämistä niissä oli kyllä todella paljon. Muuten olen työskennellyt lähinnä kylmällä puolella iltavuorossa. Uusia hommia olen sielläkin päässyt tekemään, joten mielenkiintoa on työhön tullut hieman lisää. Porukkaa keittiöllä on tällä hetkellä todella paljon ja itsellä onkin vaikeuksia ottaa hieman rennommin töissä. 3 kuukautta väännettiin todella kovaa ja hirveällä tahdilla, joten siitä on vaikeuksia irtaantua. Töitä tässä on enään pari viikkoa jäljellä, joten vähiin käy ennen kuin loppuu!
Vapaat oli viime viikolla tiistaina ja keskiviikkona, sekä sunnuntaina. Sunnuntain vapaan sain takautuvasti, koska reilu kuukausi sitten tein viikon yhdellä vapaalla. Tiistain vietin vain rannalla maaten ja rentoutuen. Keskiviikkona lähdettiinkin muiden harjoittelijoiden (Kimin, Ilzen ja Donnan) kanssa autolla kiertämään saaren eteläistä osaa. Auton vuokraus + bensat kustantivat 40e ja kun sen jakaa neljällä niin hintaa reissulle ei paljoa kertynyt! Itselle uutena kokemuksena tuli vain Volcan El Cuervon vanha purkautunut tulivuori, johon pääsi sisälle kiertämään. Lisäksi kävimme El Golfon järvellä, Los Hervideroksella, Los Salinaksen suolakentillä, Los Charconeksen luonnonaltailla ja Playa Papagayolla. Päivä oli siis suhteellisen täynnä ja nähtävää riitti! Lauantaina lähdettiinkin isolla porukalla töiden jälkeen juhlimaan Puerto Del Carmeniin. Ilta venyikin aamun puolelle ja nukkumassa taisin olla aamulla noin klo: 8.30. Sunnuntai menikin sitten nukkuessa ja Spassa aurinkoa ottaessa!
Eiköhän sitä tarinaa taas tässä ollut! Tsekkaa myös Snapchat: Jerleht ja Instagram: Jerleht!
Lauantain tapahtuman satoa!
 
 Volcan El Cuervo

 
Los Charcones

 
Los Hervideros
 

Thursday, July 6, 2017

Fuerteventura ja Isla de Lobos (torstai 6.7.2017)

Töissä on mennyt aika normaalisti ja töitä on niin paljon kuin vaan kerkeää tekemään! Iltavuorossa ja tapahtumissa olen nyt lähinnä työskennellyt. Tapahtumat ”evento” on jokaisella kerralla hieman erilainen, joten se on kyllä mukavaa vaihtelua! Tällä viikolla työskentelen kolmessa tapahtumassa, joten hieman jännityksellä odottelen mitä on luvassa!

Viime viikon vapailla toisen päivän ”tiistain” vain otin rennosti ja kävelin pitkin Puerto Del Carmenin katuja. Keskiviikkona oltiinkin sovittu täällä jo lopettaneen harjoittelijan, Davisin kanssa, että kierretään vähän saarta. Davis lopetti täällä noin 3 kuukautta sitten, mutta muutti Tiakseen ja jäi työskentelemään Puerto Del Carmeniin. Löydettiinkin vielä yksi paikka, jossa en ollut käynyt! Los Charconeksen luonnonaltaat, jotka olivat kyllä aivan älyttömän hieno kokemus!

Tälle viikolle suunnittelinkin jo hieman isompaa reissua Fuerteventuralle. Tiistaina lähdinkin hotellilta vuokra-autolla noin klo: 5.30 kohti Playa Blancaa, josta lautta Fuerteventuralle lähtee. Fuerteventuralla suuntasimmekin kahden muun harjoittelijan kanssa ”Kim ja Monika”, kohti saaren eteläosaa ja Morro Jablen kaupunkia. Matkalla kävimme myös Faro de La Entalladan majakalla! Morro Jablen kaupungissa kävimme syömässä ja hieman ostoksilla. Itse tosin en löytänyt muuta kuin magneetin… Morro Jablesta matka jatkui kohti Ajuyn kaupunkia ja siellä sijaitsevia luolia. Luolat olivat älyttömän hieno näky ja niiden sisälle pääsi kävelemään pitkän matkaa! Cuevas De Ajuista matka jatkui Morro Velosan näköalapaikan kautta kohti Corralejoa.

Corralejosta lauttani Isla de Lobokselle lähti 17:30, joten siihen oli kerettävä! Kim ja Monika lähtivät Corralejosta takaisin Lanzarotelle, koska heidän piti olla töissä seuraavana päivänä. Isla de Loboksella, yöpaikan kokoon saatuani, kiersin halkaisijaltaan 2km olevan saaren ympäri. Nukkumassa olin siinä hieman kymmenen jäljistä illalla. Aamulla heräsinkin sitten 6:30, pistin kamat kokoon ja suuntasin kohti saaren ainutta hieman suurempaa vuorta (127m), Mountain of Calderaa. Huipulla aamupalan syötyäni lähdin kohti Loboksen Playa De La Conchaa. Siellä pääsinkin aamu uinnille ja nauttimaan suorasta näkymästä Corralejoon! Lautta takaisin Corralejoon lähti aamulla 10:15 ja vartin matkaamisen jälkeen olinkin Fuerteventuralla! Oli kyllä yksi keinuttavimmista laivamatkoista ikinä!

Keskiviikkona kerkesin vielä nähdä Aquas Verdesin luonnonaltaat, Los Molinoksen luolat ”valitettavasti nousuveden takia en sisälle luoliin päässyt”, Barranco Encantadon hiekka/kivi muodostumat ja viimeiseksi El Cotillon kaupungin ja sen rannat!

Tämä reissu oli näillä näkymillä tämän harjoittelun viimeinen ”iso” reissu ja loput vapaani käytän älyttömän rusketuksen hommaamiseen! Kämppäkaverini Kevinkin päätti jo harjoittelunsa, joten yksin asutaan taas!

Seuratkaa matkaa myös seuraavista paikoista!

Snapchat: Jerleht

Instagram: Jerleht

Los Charcones (Lanzarote)

 Cuevas De Ajui (Fuerteventura)

 Parque Natural, Islote de Lobos (Isla de Lobos)

 Faro de Martino (Isla de Lobos)

 Barranco Encantado (Fuerteventura)

Faro de La Entallada (Fuerteventura)

Saturday, June 24, 2017

Lauantai 24.6.2017 (Gran Canaria)

Jatketaan töiden osalta siitä mihin jäätiin. Eli maanantai, tiistai tältä viikolta ja sunnuntai viime viikolta oli vapaita, mutta ei sekään aivan ongelmitta tullut. Lauantaina 45 minuuttia ennen työvuoron loppua huomasin, että työlistat olivat vaihtuneet. Oma maanantain ja tiistain vapaa oli muuttunut vain maanantain vapaaksi. Ongelmahan tässä oli jo valmiiksi varatut lennot ja hostelli Gran Canarialle… Siitä sitten asiaa selvittelemään pomon kanssa. Hän sanoi, ettei voi enään vaihtaa listoja, koska ”ykköspomo oli jo lähtenyt kotiin”, sekä kysyi myös miksen puhunut asiasta hänelle. Selitin, että minun on paha puhua asiasta josta en tiennyt mitään. Siinä sitten muutkin työntekijät huomasivat oman tuohtumiseni asiasta ja kyselivät, että mikä hätänä. Asiaa siinä sitten sumplittiin 40 minuuttia, soiteltiin ykköspomolle ja viimeisenä 5 minuuttina sain varmistuksen, että he vaihtoivat listat minun osaltani takaisin! Älyttömästi eroa näissä tavoissa toimia täällä verrattuna Suomeen. Täällä listojen vaihtuminen on normi. Siitä ei kerrota kenellekään saatikaan, että kysyttäisiin keneltäkään mitään. Suomessa kun toimisin noin niin aikamoinen show olisi pystyssä. Itse tosin olisin voinut sanoa kaikille pomoille (2/3 kävin läpi, mutta yhden unohdin), että olen lähdössä reissuun… Huomatkaa älytön tiedonkulku! Positiivisena asiana tässä kuitenkin on se, että keskustelut käytiin Espanjaksi ja sain homman hoidettua (pienellä avustuksella muilta työntekijöiltä tosin)! Pomolta sain hyvää palautetta työstäni ja pahoittelut kaupanpäällisiksi, joten pitänee olla tyytyväinen!

18.6.2017 Lento Gran Canarialle lähti siis klo: 8:45 ja kentällä oltiinkin jo hieman seitsemän jäljistä. Paikan päällä kentältä vuokrasimme auton 3 päiväksi hintaan 85e ja ajoimmekin suoraan hostellille Las Palmasiin tekemään check-inin. Sieltä jatkoimmekin heti matkaa hieman 10 jäljistä kiertämään saarta. Ensimmäisenä päivänä kiersimme hieman ilman suunnitelmaa ja aikamoisille pikkuteille päädyimmekin! Galdar, Puerto de Sardina ja illaksi Puerto de las Nieveen. Puerto de las Nievessä kävimme myös uimassa Las Salinaksen luonnonaltaissa ja älyttömän kauniin auringonlaskun pääsimme todistamaan viereisiltä vuorilta!

19.6.2017 lähdimme klo: 8:30 aamupalan jälkeen kiertämään saarta samaan suuntaan kuin edellisenä päivänä. Jatkoimme kuitenkin Puerto de las Nieven jälkeen matkaa pidemmälle! Playa de la Aldea oli ensimmäinen stoppi älyttömien vuoristoteiden jälkeen! Sieltä Playa de Tasarte, Puerto de Mogan, Taurito, Maspalomas (Playa del ingles), sekä lopuksi auringonlaskuksi Arinagaan ja sieltä takaisin hostellille. Toisena päivänä saari meni siis kokonaan ympäri.

20.6.2017 aamulla lähdimme kohti Gran Canarian korkeinta kohtaa (Pico de las Nieves). Ajomatka keskelle saarta kesti noin 2 tuntia ja koko ajan ajoimme vuorta ylös keskellä metsiä. Oli kyllä todella ihmeellistä nähdä metsiä, koska niitä täällä Lanzarotella ei todellakaan ole (se metsän tuoksu!! Aijai!!!). Perille päästyämme ei voinut muuta kuin ihailla kuinka kaunista siellä oli! 1949 metriä korkeutta ja lähes pilvetön taivas! Siellä aikamme oltuamme suuntasimme, kohti Puerto Rico de Gran Canariaa etelässä. Perillä kävimme rannalla ja uimassa, sekä muutamissa kaupoissa. Puerto Ricosta matka jatkui El Miradorin kauppakeskukseen, josta itselle tarttui mukaan 5 paitaa, 3 bokserit ja kengät hintaan 24e! El Miradorista sitten kentälle palauttamaan auto ja lennolle takaisin Lanzarotelle.

Oli kyllä suhteellisen tiukka kolme päivää, mutta Gran Canaria tuli nähtyä niin hyvin kuin pystyy! Lennot Gran Canarialle 46e edestakaisin ja hostelli 22e kahdelta yöltä, joten ei ollut hinnalla pilattu!

Olipahan tekstiä! Seuratkaa hommaa myös Snäpistä (jerleht) ja IGstä (jerleht)!

Pico de Las Nieves

Puerto de Las Nieves

Auringonlasku vuorilta

Playa del ingles


Wednesday, June 14, 2017

Keskiviikko 14.6.2017

Pari viikkoa viimeisestä kirjoittelusta onkin taas jo vierähtänyt ja nyt ajattelin ottaa itseäni niskasta kiinni, että edes muutaman lauseen blogiin saisin! Tosiaan töitä on ollut aivan älyttömästi! Tällä hetkellä on 16 päivää töitä yhdellä vapaalla (onneksi tästä putkesta on enää 2 päivää jäljellä), joten aika väsynyttä miestä tässä ollaan. Aamuvuorot ovat vaihtuneet iltavuoron kuumalle puolelle ja porukkaa syömässä tuntuu olevan koko ajan vain enemmän. Tällä viikolla minulla piti olla torstai ja perjantai vapaita päiviä, mutta pomo vaihtoi sen eilen perjantaiksi ja sunnuntaiksi… Minulle asiasta ei mitään sanottu ja satuin huomaamaan vaihdon, kun vilkaisin työlistoja uudestaan. Olin suunnitellut kahden päivän reissua Fuerteventuralle, joten ei ollut tuo kauhean iloinen uutinen. Keskustelin pomon kanssa, että minun on mahdotonta suunnitella mitään, jos tuollaisia vaihtoja tulee… Toisaalta ymmärrän, kun porukkaa sairastuu ymsyms, mutta kyllä noista omasta mielestäni aina pitää keskustella (pieni ero suomalaisessa ja espanjalaisessa työympäristössä)! Pomo ymmärsi ja saatiin sovittua, että ensi viikolla saan maanantain ja tiistain vapaaksi (sunnuntai tältä viikolta vielä siihen päälle). Keskusteluhan käytiin siis espanjaksi, joten jotain silläkin saralla on ilmeisesti tapahtunut! Nyt onkin sitten lennot Gran Canarialle varattu ja sunnuntaina aamulla yhdeksältä ollaankin jo ilmassa ja tiistaina olisi tarkoitus sieltä sitten illalla palautua!

Viime viikolla oli tiistaina vapaata ja siihen olikin jo suunniteltuna sukellusreissu kahden muun harjoittelijan kanssa! Alkuun oli teoriaa noin 40 minuuttia, jota seurasi noin tunnin harjoittelu altaassa. Lopuksi menimme vielä Atlanttiin sukeltamaan tunniksi. Koko setille tuli suhteilla ja hieman alennetulla hinnalla 50e (normaalisti liikutaan siinä 100e tienoilla). Oli älyttömän hienoa nähdä vedenalaista elämää niin läheltä ja niin pitkään!

Eiköhän sitä tekstiä tähän taas tarpeeksi tullut, joten seuraavaan kertaan!

Seuraa harjoittelua myös seuraavista medioista!

Snapchat: Jerleht
Instagram: Jerleht




Tuesday, May 30, 2017

Tiistai 30.5.2017

Töissä on väännetty aamuvuoroa oikein kunnolla viimeaikoina, joten ei ole tarvinnut pahemmin aamuisin pitkään nukkua. Viime viikolla tosin työskentelin yhtenä päivänä n.150 henkilön häiden ruokailun järjestämisessä. Yksittäisannoksina 150 henkilön ruokinta oli hieman eri kaliiperia kuin mitä meidän opetusravintola Prikassa tehtiin. Nosto kaikille tapahtui samaan aikaan, joten suhteellisen kovalla tykityksellä niitä annoksia sai nostaa! Menussa meillä oli keittiön tervehdyksenä katkarapuja majoneesilla tai kanarian perunoita mojo verde tai mojo rojo kastikkeilla. Tikutettuna pieniksi kauniiksi annoksiksi aikaa tuohonkin suhteellisen paljon kului. Alkuruokana oli caesar salaatti, pääruokana kala tai kana, pääruoan jälkeen tarjoiltiin limeshotti (vodkaa, limeä ja shampanjaa) ja jälkiruokana oli kakkua. Saattaa olla, että muutaman limeshotin itsekkin maistoin, kun painostettiin maistamaan… Oli kyllä hieno ja erilainen kokemus!

Tuossa noin viikko sitten varailin lennot takaisin Suomeen ja kyllä se vähän oudolta tuntui. Saa nähdä millainen fiilis on, kun lähdön aika koittaa. Kesäkuussa täältä lähtee 6 vanhaa harjoittelijaa, joten vähän haikeata tulee olemaan! Heinäkuun saankin sitten viettää paikan ”vanhimpana” harjoittelijana. Mielenkiintoista kyllä seurata millaisia ihmisiä tänne tulee lisää. Keittiöstä lähtee 3 viikon päästä toinen harjoittelija pois, joten jään näillä näkymin yksin painamaan selkä limassa hommia! Täällä on kyllä tavannut älyttömästi hienoja ihmisiä ja uusia ystäviä on tullut taas monta lisää!

Yllättävän hyvin sain kirjoiteltua, vaikka eilinen pitkäksi venynyt ilta vähän painaakin!

Instagram: Jerleht
Snapchat: Jerleht