Tuesday, February 28, 2017

Pitkä viikonloppu Prahassa!

Pitkä viikonloppu miljoonakaupunki Prahassa on nyt takana ja istun nyt lentokoneessa matkalla Lanzarotelle.

Prahassa on paljon nähtävää ja hyvällä prosentilla niitä yleisimpiä kohteita, kuten Charles bridge, Karlovy lazne ja astronomical clock saatiin koluttua läpi. Viikonlopun saldo kävellen oli varmasti hyvin lähellä 30 kilometriä, joten jalat on aivan puhki!

Ruokapaikoista ja pubeista paikallisten suosimat vaihtoehdot ovat yleensä aika varma ratkaisu eikä se sääntö tälläkään kertaa pettänyt. Pubeista viinikellarin tyylistä U sudua voin suositella ja ravintoloista Ferdinandia oli todella hyvä! Molemmissa paikoissa hinnat olivat todella kohtuullisia (olut noin 1,6e ja ruoka kahdelle siinä 16 euron luokkaa).

Tsekkiläistä jääkiekkoa käytiin 02 Areenalla katselemassa ja kannustettiin yhdessä paikallisten kanssa Sparta Praha voittoon! Areenalla olutta sai paikalliseen tyyliin halvalla ja sitä sai juoda katsomossa!

Tästä onkin sitten hyvä jatkaa ensin yhdeksi päiväksi Lanzaroten pääkaupunkiin Arrecifeen. Vietän siellä yhden yön ja huomenna jatkan harjoittelupaikalle Costa Caleroon! Toistaiseksi jännitys on ollut suhteellisen vähäistä, mutta saattaa olla, että huomenna on eri ääni kellossa.

Buzz lightyearin sanoin ”To infinity and beyond!”

Instagram: jerleht
Snapchat: jerleht

Friday, February 24, 2017

Building Me - Internship at lanzarote

Aloitan tämän blogin vertaamalla tämän hetkistä elämäntilannettani vuoden takaiseen. 

Vuosi sitten elämä oli hyvin järjestelmällistä ja rutinoitunutta. Asuin omistusasunnossa, tulot olivat säännöllisiä ja työskentelin leikkaamon työnjohtajana HKScan Finland Oy:llä Forssassa. Ruokailut olivat täsmällisiä ja terveellisiä, ruokien määrät oli mitattu tarkkaan, treenit vedettiin ohjelman mukaan, sekä paino kirjattiin aamulla muistiin.

Tällä hetkellä opiskelen Seinäjoen ammattikorkeakoulussa restonomiksi ja asun soluasunnossa. Ruokailut eivät todellakaan ole täsmällisiä taikka terveellisiä, ruokien määrät on mitä on, treenit vedetään fiilispohjalta ja en edes muista koska paino on viimeksi tsekattu!

Opiskelemaan lähtiessäni halusin oman ammattitaidon kehittämisen lisäksi rikkoa kaikki normit, joita noudatin ja oppia elämään enemmän fiiliksellä. Samalla toivon oppivani, jotain uutta tavoistani ajatella/toimia ja havaita kehityksen kohteet, sekä mahdollisuuksien mukaan kehittää niitä. Tähän mennessä projekti on ollut ammatillisesti, sekä henkisesti todella antoisa!

Seuraavaksi vuorossa on perusharjoittelujakso Lanzarotella, Costa Calero nimisessä hotellissa ja matkaan lähdenkin tänään 24.2.2017. Ulkomailla työharjoittelu ja/tai opiskelu oli yksi tavoitteistani opiskelun ajalle. Tarkoituksena jakson aikana olisi saada mahdollisimman paljon työkokemusta keittiössä ja salin puolella työskentelystä. Espanjan kielen oppiminen matkan aikana olisi myös enemmän kuin tervetullutta. Takaisin suomeen pitäisi palata heinäkuun lopulla.

Käyn tässä blogissa läpi omia kokemuksia ja fiiliksiä harjoittelun ajalta.

Matkaa voi seurata myös seuraavissa sosiaalisissa medioissa!

Instagram: jerleht
Snapchat: jerleht

 
Ennen harjoittelua kuitenkin hieman lomailu Keski-Euroopassa, joten...

First stop!
Prague, Czech republic!