Thursday, March 2, 2017

Ensimmäiset fiilikset

Tiistaina 28.2 saavuin Costa Caleroon, jossa aion suorittaa keittiöharjoittelun. Costa Calero on neljän tähden hotelli Lanzarotella, pienessä satamakylässä nimeltä Puerto Calero. Puerto Caleron alueella ei ole kuin kaksi hotellia ja tämä on toinen niistä. Ensimmäinen päivä meni vähän ihmetellessä ja tutkiessa paikkoja, koska en päässyt johtajien puheille vielä silloin. Lanzarotella oli aikamoiset karnevaalit maanantaina ja heillä sen takia oli vapaapäivä.

Keskiviikkona aamulla paukutin heti aamulla klo 7:30 johtajan huoneeseen ja ruvettiin käymään asioita läpi. Hassua tässä hommassa oli se, että hän ei puhunut pahemmin englantia ja oma espanja on kyllä vielä todella heikolla tasolla! Hommat kuitenkin saatiin selvitettyä (iso käsi Google Translatelle) ja lähdin kohti Arrecifea noutamaan oman numero de social seguridad:in. Paikanpäällä virastossa ei myöskään puhuttu pahemmin englantia, joten lappu toimitsijan nokan eteen ja huonolla espanjalla sönköttämään ”Yo quiero un numero de social seguridad”. Numero saatiin ja takaisin Puerto Caleroon, jossa harjoittelupaikkani sijaitsee. Matkaa tuossa välillä on vähän reilu 10 kilometriä, mutta bussien kiertäessä mitä ihmeellisimpiä reittejä koko matkaan kului noin 3 tuntia. Takaisin päästyäni selvitettiin vielä johtajan kanssa, mistä saan työvaatteet, koska aloitan ja minne menen.

Torstai 2.3 oli vapaapäivä ja kävin kiertämässä saaren eteläosassa Playa Blancaa. Bussi edestakaisin maksoi noin 5 euroa ja käteen jäi päivän kävelemisestä saatujen jalkakipujen lisäksi, myös vaatteita!

Huomenna eli perjantaina 3.3 alkaa siis hommat keittiöllä. Muutaman keittiöharjoittelijan kanssa jo olen puhunut ja sanoivat, että siellä ei tuota englantia pahemmin puhuta… Well this should be fun…

Kuvia tästä reissusta löytyy Instagramista!
Käyttäjänimi: jerleht

No comments:

Post a Comment